De què ens informa l’etiqueta dels aliments?

Al mes juny vam realitzar una sessió a la biblioteca del nostre barri (biblioteca Juan Marsé) sobre l’etiquetatge dels aliments envasats. Va ser molt interessant, amb una gran participació dels veïns del barri.

Sessió sobre l'etiquetatge dels aliments

Jose Carlos Montemayor
Infermer resident del CAP El Carmel

Us passem els conceptes bàsics i les parts més importants sobre l’etiquetatge dels aliments:

 

EtiquetesAmb la llista d’ingredients podem comparar els aliments i saber quin producte porta més substàncies químiques o si afegeixen algun additiu. També ens informa dels al·lèrgens, que s’han d’indicar de forma obligatòria per llei:Etiquetes2

 

Una part molt important de l’etiqueta és la informació nutricional, ens permet conèixer el valor energètic, greixos, hidrats de carboni, proteïnes i altres substàncies que ens aportarà l’aliment. D’aquesta manera podem comparar uns aliments amb altres i poder fer una alimentació variada i equilibrada:

etiquetes3

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació saludable i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Participa! Deixa'ns el teu comentari.